Houten kinderspeelgoed: leuk en duurzaam

Mila heeft heel veel verschillend speelgoed en zelf ben ik heel erg fan van het houten kinderspeelgoed. Het is leuk om te zien dat dit speelgoed juist door de eenvoud op veel verschillende manieren te gebruiken is. Het speelgoed is ook duurzaam en dat is iets waar ik ook echt steeds meer op probeer te letten. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik stiekem ook gek ben op speelgoed waar muziek en liedjes uitkomen. Mila en ik zingen dan graag mee ; ).
 
Ik laat jullie nu de drie favorieten van Mila zien én hoe leuk ze bij elkaar kunnen matchen!
 
 
Deze leuke regenboog komt van Made For Little Monkeys en Mila heeft er al heel veel mee gespeeld. De ringen van de regenboog kun je stapelen zodat je er ook heel eenvoudig een hoge toren van kan maken. En het omgooien van zo’n toren geeft iedere keer weer dikke pret natuurlijk!
 
Maar de regenbogen zijn ook als bootje, brug of bed te gebruiken. Mila speelt ook wel eens met een groot wobbelboard en daar heeft de regenboog ook wel wat van weg zodra je de bogen andersom legt. Zo krijgen ook de Duplo-poppetjes van Mila een eigen wobbelboard (en bed).
 
regenboog-little-dutch-houtspeelgoed
 
 
 
Deze unicorn komt van Kiddeaus. Bij Kiddeaus hebben ze trouwens veel meer leuk en duurzaam kinderspeelgoed. Ik heb gekozen voor een unicorn omdat ik na mijn liefde voor apen, ook heel erg gek ben op unicorns. En deze liefde breng ik natuurlijk ook graag op Mila over. Alhoewel Mila alle unicorns eigenlijk gewoon paardjes vindt .
 
Laten we het er daarom maar even op houden dat het een paard is. Het paardje is door de uitsparing heel eenvoudig vast te houden, waardoor Mila er maar al te graag mee door de woonkamer rijdt. Ze gaat dan over van alles heen met het paardje en roept er vaak ook nog “hop, hop, hop, paardje” bij.
 
Unicorn-houtspeelgoed
 
 
 
Deze blokken kreeg Mila van Sinterklaas cadeau en wat heeft die man een smaak hè? In het begin moesten vooral papa en mama veel bouwen en kon Mila de toren omgooien. Maar nu bouwt Mila al hele mooie torens in d’r eentje of met ons samen. Oké, ik moet eerlijk zijn: het liefst bouwt ze samen met papa. Van oma heeft ze geleerd om de toren om te gooien met een bal, dus vaak moeten we die er ook bij pakken en is ze helemaal trots wanneer ze de toren heeft omgegooid. Voor de motoriek is het natuurlijk ook echt perfect. Eerst de blokken goed op elkaar zetten zodat ze niet omvallen en vervolgens de bal gooien zodat de toren omvalt. En het is ook een erg leuke activiteit om samen te doen. Wij genieten er in ieder geval echt van om dit samen te doen.
 
houtenblokken-houtspeelgoed-little-dutch
 
Als jullie nog meer tips hebben voor leuk houten speelgoed, dan hoor ik het heel graag.
 
BabyBaby

One thought on “Houten kinderspeelgoed: leuk en duurzaam

Geef een reactie