gastblog-handig-met-gebaren-gebaar-drinken

Gastblog – Handig met Gebaren

Via Instagram kwam ik laatst Ellen tegen. Zij is van Handig met Gebaren en is gespecialiseerd in gebaren voor baby’s en peuters. 

Zelf had ik al veel interesse om ook bij Mila gebaren te gaan gebruiken. Dit omdat ik op mijn werk al vaak heb gezien dat kinderen zich enorm kunnen frustreren wanneer ze iets willen, maar dit niet duidelijk kunnen maken. Omdat kinderen gebaren eerder kunnen leren dan taal, zie ik hier heel veel voordelen van in. Ook nu we bij Mila de eerste gebaren hebben aangeleerd ben ik erg enthousiast. 

Op de Instagram van Handig met Gebaren laat Ellen veel gebaren zien, ook in verhaalvormen. Superleuk – én leerzaam – om haar te gaan volgen! Ik heb Ellen gevraagd om een gastblog te schrijven zodat ze wat meer over zichzelf (en over gebaren natuurlijk) kan vertellen.

Handig-met-gebaren-ellen-riepen-gastblog

Hallo, ik ben Ellen Riepen en eigenaar van Handig met Gebaren. Ik vind het geweldig om aan ouders gebaren te leren waardoor ze met hun jonge kindje kunnen communiceren.
Daarom word mij wel eens gevraagd:
” waar komt jouw passie voor Baby-en kindergebaren  vandaan? ”
Komt het doordat ik zelf als kind erg stotterde en weet hoe moeilijk het is wanneer je niet begrepen wordt?
Komt het door de kinderen van mijn werk in de kinderopvang?
Of omdat het gebarentaal zo’n mooie visuele taal is?

Een kindje ziet van alles, begrijpt al veel  en wil zoveel vertellen, maar wanneer het zich niet duidelijk kan maken, kan dit heel frustrerend voor een kind en zijn ouder zijn

Wanneer je gebaren gebruikt, dan geef je een kind “taal in handen” een kindje kan nu laten zien wat het bedoelt.
Een  kind in de kinderstoel,  kan met een enkel gebaar aangeven of het meer wil eten of juist genoeg heeft, liever wil spelen of moe is en wil slapen.

Het is zo fijn dat je door deze manier van communiceren, inzicht krijgt in de belevingswereld en ontwikkeling van je kind.

Heel veel gebaren zijn heel logisch, goed te begrijpen en gemakkelijk te leren, òòk door baby’s. Eigenlijk voeg je een plaatje toe aan je woorden, daardoor wordt de taal veel visueler. Omdat baby’s en jonge kinderen, beelddenkers zijn is dit zo fijn voor ze. Door de gebaren kunnen kinderen het veel beter onthouden en dat zorgt  voor een  grotere woordenschat.

Eigenlijk is er niet een reden te kiezen waarom ik zo enthousiast ben over baby-en kindergebaren, er zijn zoveel voordelen. Daarom gun ik het ieder gezin, ieder kind, om deze geweldige manier van communiceren te kunnen gebruiken
Ik ben zo blij dat ik al veel ouders gebaren heb mogen leren en uitleggen hoe het babygebaren programma werkt.
Bij Lissa Zeviar, de schrijfster van het boek: “Babygebaren, gebaren met je kind voor hij kan praten” heb ik de opleiding gevolgd. Samen met een flinke groep mede specialisten ben ik  aangesloten bij de mooie organisatie Gebarenstem,  dat naast de  baby – en kindergebaren cursussen, aan nog veel meer doelgroepen gebaren trainingen kan aanbieden.

FB Handig met Gebaren
www.gebarenstem.nl
Info@gebarenstem.nl

Geef een reactie