kraampakket-zilverenkruis-natalis

Wat zit er in mijn kraampakket van Zilveren Kruis

Omdat we sinds vorig jaar december weten dat ik zwanger ben, hebben we voor 2018 extra goed gekeken naar de zorgverzekering. Sowieso is dit de tijd om je zorgverzekering nog even goed te controleren, maar nu er zoveel dingen staan te veranderen is het al helemaal belangrijk. Er waren een paar, voor mij, belangrijke dingen.

kraampakket-zilverenkruis

 

Ik vind het fijn dat de kraamzorg en de ziekenhuisbevalling vergoed worden, ook als ik niet medisch hoef te bevallen. Bij Zilveren Kruis kom je dan bij een 2 sterren verzekering uit. Hier zitten dan buiten je zwangerschap om ook extra dekkingen bij. Wat ik ook fijn vind, is dat ik een vergoeding krijg voor een zwangerschapscursus én dat ik geld terugkrijg als ik een borstkolf aanschaf. Ik wil heel graag borstvoeding gaan geven aan onze baby, dus als dit gaat lukken is dit een mooie bijkomstigheid en scheelt het weer in de kosten voor een kolf.

Vanuit het Zilveren Kruis ontvang je ook een gratis kraampakket met alle benodigde producten voor een thuisbevallen en, in het geval je in het ziekenhuis bevalt, ook voor de periode na je bevalling. De producten uit het kraampakket zijn van Natalis en ik laat jullie graat zien wat er allemaal in het pakket zit!

kraampakket-zilverenkruis-wat-zit-er-in

 

Matrasbeschermer
Een matrasbeschermer is ideaal vóór en tijdens de bevalling. De beschermer is ook geschikt bij lichte incontinentie. Je legt de matrasbeschermer overdwars in het bed, onder het laken. Zo rusten alleen je billen op de beschermer.

kraampakket-zilverenkruis-matrasbeschermer

 

Onderlegger 60×60 cm
De onderlegger beschermt het matras. Het heeft een tissuelaag en is vochtopnemend (absorberend). Je gebruikt de onderlegger tijdens de bevalling en je moet hem regelmatig verwisselen. Leg de onderligger in ruitvorm onder je billen.

kraampakket-zilverenkruis-onderlegger-60x60

 

Inlegverband
Het Natalis inlegverband gebruik je voor de eerste momenten na de bevalling. Het verband is heel sterk vochtopnemend  (absorberend) en is gewikkeld in een tissuelaag.

kraampakket-zilverenkruis-inlegverband

 

Kraamverband
Het Natalis kraamverband gebruik je ná het inlegverband. Het is gemaakt van een extra zacht hypoallergeen materiaal. Hierdoor is de kans op een allergische reactie heel klein. De onderzijde heeft een speciale folielaag tegen doorlekken.

kraampakket-zilverenkruis-kraamverband

 

Stretchbroekje
Het stretchbroekje houdt het inlegverband en het kraamverband goed op de plaats.

kraampakket-zilverenkruis-stretchbroekje

 

Verbandwatten
De Natalis verbandwatten zijn gemaakt van 100% wit katoen. Ze hebben een goed vochtopnemend (absorberend) vermogen.

kraampakket-zilverenkruis-verbandwatten

 

Hygiënische handgel
Deze handgel reinigt de handen zonder gebruik van water. Buiten bereik van kinderen houden!

kraampakket-zilverenkruis-hygienische-handgel

 

Steriele wondkompressen 10×10
De steriele wondkompressen worden gebruikt bij eventuele medische ingrepen. Zoals inknippen en het steriel afdekken van de wond.

kraampakket-zilverenkruis-natalis-steriele-wondkompressen

 

Navelklem (steriel)
De steriele – blauwe – navelklem is van hard plastic en heeft een veiligheidspal. De verpakking is steriel en moet dicht blijven tot de bevalling.

kraampakket-zilverenkruis-navelklem

 

Wondkompressen 8,5×5 cm (zestientje)
Dit kompres gebruik je voor de verzorging van het navelstompje van je baby. Vraag je kraamverzorgster voor advies. Met een steriel wondkompres maak je ook de oogjes en oortjes van de baby voorzichtig schoon.

kraampakket-zilverenkruis-natalis-wondkompressen

 

Kraammatras 60×90 cm
De onderlegger of kraammatras wordt als eerste bij de bevalling gebruikt. Daarna gebruik je de onderlegger van 60×60 cm.

kraampakket-zilverenkruis-kraammatras-60x90

 

Alcohol Ketonatus
Het flesje (120 ml) Alcohol Ketonatus (70%) is een reinigingsmiddel. Met de alcohol reinig je o.a. de thermometer. Het flesje moet buiten bereik van kinderen worden gehouden.

kraampakket-zilverenkruis-natalis-alcohol-ketonatus

 

Luiertape
De luiertape is bedoeld voor het vastmaken van de eerste katoenen luiers.

kraampakket-zilverenkruis-natalis-luiertape

 

Vloeibare hygiënische handzeep
Deze zeep is geschikt voor het hygiënisch schoonhouden van de handen. Ook de verloskundige, kraamverzorgster en overige gezinsleden kunnen deze zeep gebruiken. Gebruik deze zeep niet voor je baby.

kraampakket-zilverenkruis-natalis-handzeep

 

Vinyl medische handschoenen
Deze handschoenen zijn poedervrij en niet steriel. De verloskundige en kraamverzorgster kunnen deze gebruiken.

kraampakket-zilverenkruis-natalis-vinyl-medische-handschoenen

 

Tot slot zaten er ook nog extra cadeautjes bij! Een super zacht knuffeltje, een bijtring van Philips Avent, een digitale thermometer en een babybad- en kamerthermometer van Philips Avent.

kraampakket-zilverenkruis-cadeautjes

Baby algemeen

Geef een reactie