Help-mijn-baby-weigert-de-fles-lansinoh

Help, mijn baby weigert de fles!

Herkennen jullie dit? Je baby drinkt super goed en ineens wil hij of zij niet meer uit de fles drinken. Een flesweigeraar dus! Heel erg vervelend, heb ik uit eigen ervaring gemerkt.

Gelukkig geef ik borstvoeding en ging dit wel nog steeds goed, dus Mila is niks tekortgekomen. Ik geniet ook echt van onze momentjes samen en ga het straks ook heel erg missen als ik moet gaan stoppen met de borstvoeding. Maar omdat we wisten dat dit niet eeuwig kan duren, zijn we al vanaf week twee begonnen met het oefenen met de fles.

Want mama kan er natuurlijk niet altijd bij zijn en dan is het wel zo handig dat papa, opa of oma ook Mila kan voeden. We zijn gestart met een fles van Dr Brown en Mila deed het super goed! Na zes weken gaven we bijna iedere dag een flesje zodat Mila goed kon wennen. Alles leek prima te gaan, maar na ongeveer twaalf weken besloot Mila dat het klaar was met het flesje. Zodra we de fles aanboden draaide ze haar hoofd weg en werd ze boos en verdrietig.

Ik moest rond die tijd ook bijna weer gaan beginnen met werk, dus de timing was erg ongelukkig. We hebben van alles geprobeerd om Mila weer uit de fles te laten drinken. Alle internet-tips hebben we volgens mij wel gehad. Ik ben zelf weggegaan zodat papa of oma de fles kon geven, we hebben geprobeerd om haar al lopend de fles te geven, we hebben gezongen, gepraat, juist heel stil geweest, verschillende merken flesjes, noem maar op. Ik heb zelfs een panty om de speen gedaan omdat dit dan meer op mijn huid zou lijken maar Mila trapte er niet in!

flesweigeraar-lansinoh

Uiteindelijk kregen we een tip om een fles van het merk Lansinoh te proberen. We hadden al vijf verschillende merken geprobeerd (Dr Brown, Difrax Natural en Difrax Breed, Philips Avent, Tommee Tippee en de Medela Calma speen), maar besloten om als laatste redmiddel ook dit merk maar een kans te geven.

De eerste keer dat we haar de Lansinoh-fles gaven was ze vooral met de speen aan het spelen, maar voor het eerst werd ze niet boos van de fles. Dat was dus al een goed voorteken en tot onze grote opluchting dronk ze de tweede keer zelfs weer gewoon uit deze fles! Het had ook niet langer moeten duren want inmiddels moest ik al weer beginnen met mijn werk. Op het allerlaatste moment hadden we dus een oplossing gevonden en kon papa met een gerust hart beginnen aan zijn papa-dagen.

Niet verwonderlijk dat ik inmiddels dus een grote fan ben van de flessen van Lansinoh. Maar ik heb al meer verhalen gehoord van mensen die ditzelfde probleem hadden en waar uiteindelijk deze fles de oplossing bleek te zijn. De flessen van Lansinoh zijn speciaal ontwikkeld voor baby’s die borstvoeding krijgen, dus misschien dat dit er mee te maken heeft. Hoe dan ook, ik ben erg blij dat we dit merk geprobeerd hebben. Wat ik trouwens ook ideaal aan Lansinoh vind, is dat ze ook glazen flessen hebben.

Dus heb jij hetzelfde probleem en zit jij ook met een flesweigeraar thuis? Misschien heb je dan ook iets aan deze fles. Je zou het eens kunnen proberen!

4 thoughts on “Help, mijn baby weigert de fles!

  1. Hi Jenny, Wat fijn om te lezen. Mijn dochter weigert ook de fles en we gaan nu starten met de lansinoh flessen. Heb je deze nog op een specifiek moment geintroduceerd? En alleen met borstvoeding of ook met opvolgmelk? Dankjewel! Lieve groet, Maria

  2. Hier ook een flesweigeraar.. 8 weken borst en fles gedronken. Nu inmiddels 5 maanden en geen succes. Mam, difrax, Dr browns breed en smal, medela calma, tommee tippie, bibi flessen geprobeerd.. Alleen nog geen lansinoh. Mag van mijn man niks meer kopen haha. Maar twijfel wel deze nog te proberen. Logopedist en lactatiekundige en osteopaat geprobeerd maar hij weigert hartnekkig. Over 3 weken werken maar zie er zo tegenop om heen en weer te gaan..

Geef een reactie