kledingverdelers-baby

DIY – Kleding op maat met deze maatverdelers voor baby’s

Wat orde en netheid in je kledingkast kunnen natuurlijk geen kwaad, en hoe handig is het dan om de kleding van je baby alvast op maat te hangen.

Ik heb er voor gekozen om alle shirtjes en jurkjes op te hangen. De broekjes vouw ik op en leg ik op de planken. Je hebt natuurlijk babykleertjes in allerlei verschillende maten en het leek mij handig om tussen de verschillende maten een label te hangen. Zo heb je snel overzichtelijk welke maat waar hangt.

Je baby groeit natuurlijk snel uit de kleertjes, dus waarschijnlijk zal je al wel kledingsetjes in meer dan één maat hebben. Ik merk dat ik zelf bijvoorbeeld ook al veel kleding in veel verschillende maten heb. Dit heb ik bijvoorbeeld tijdens mijn babyshower gekregen en ik vind het super leuk om dit allemaal alvast in haar kastje te hangen en te leggen.

Maar hoe maak je nu die leuke labeltjes voor in je kast? Ik ben zelf aan de slag gegaan en leg het je graag uit!

Dit heb je nodig:

-Karton (ik heb karton met leuke patronen bij de Action gekocht)

-Patroon voor de maatlabels (hier gratis te downloaden of zoek printable closet dividers)

-Patroon voor de tekst (ik heb deze gebruikt)

-Schaar

-Lijm

Zo maak je het:

-Print het patroon uit en trek deze over op het karton. Doe dit twee keer van hetzelfde printje zodat je een voor- en een achterkant hebt. Helemaal handig om het gewoon dubbelgevouwen te knippen, zodat je ze daarna makkelijk op elkaar kan lijmen.

-Print het patroon met de tekst twee keer en plak deze op de labels (aan beide kanten).

Ik heb de volgende maten gebruikt:

 • Maat 50 – newborn
 • Maat 56 – 1-2 maanden
 • Maat 62 – 2-4 maanden
 • Maat 68 – 4-6 maanden
 • Maat 74 – 6-9 maanden
 • Maat 80 – 9-12 maanden
 • Maat 86 – 12-18 maanden

maatverdelers-kleding

Herhaal bovenstaande voor alle maten / labels die je wilt maken. Daarna kun je alle kleertjes gemakkelijk op maat verdelen met je eigen kledinglabels.

Heb je geen zin om te knutselen? Bestel ze dan hier.

Baby algemeen

9 thoughts on “DIY – Kleding op maat met deze maatverdelers voor baby’s

 1. Wat een goed idee! Hartstikke leuk en inderdaad heel netjes. Het enige is dat ik geen hangkasten in de kamer van ons dochtertje heb, maar alleen ladekasten. Dan nog kan het handig zijn bedenk ik mij terwijl ik dit typ. Je kan de kaartjes ook tussen stapeltjes doen.

 2. Helemaal leuk! Alleen die website van de labels snap ik niet helemaal. Moet je daar nu voor betalen? Of je aanmelden voor de nieuwsbrief?

 3. Super leuk!
  Hoe kan je het formaat van de letters veranderen op de labels?
  en van één soort de labels op een pagina krijgen.

Geef een reactie