Thuis echo’s maken met de Babywatcher

Wanneer we bij de verloskundige weer even naar ons kleine meisje mogen gaan kijken, zijn we altijd super blij. Zo’n echo blijft altijd een speciaal moment. Alleen duurt het daarna vaak weer een paar weken voordat er een nieuwe afspraak, en een nieuwe echo, komt.

Hoe leuk zou het dus zijn om deze echo’s gewoon thuis te kunnen maken? En dat blijkt tegenwoordig dus te kunnen! Met de Babywatcher kun je gewoon thuis op de bank even naar je kindje kijken. Super leuk natuurlijk om dit eens in huis te hebben en ik was ook erg benieuwd of het zou werken. Gelukkig mocht ik dit apparaat een weekje lenen om het te testen. Hoe gaat dit in z’n werk?

Na bestelling leveren ze de Babywatcher bij je thuis af. Dit wordt geleverd in een gele koffer waarin alles zit dat je nodig hebt. Er zit al een duidelijke beschrijving bij en ook via je e-mail krijg je een introductievideo waarin alles duidelijk wordt uitgelegd. Alles om een zo goed mogelijk beeld te kunnen maken.

babywatcher-koffer

Enkele belangrijke tips krijg je al op voorhand mee:

-Gebruik genoeg gel.
-Draai de kop horizontaal én verticaal over je buik om te zien op welke manier je het beste beeld krijgt.
-Ben je minder dan 20 weken zwanger? Dan helpt een volle blaas voor het verkrijgen van een beter beeld.
-Sowieso wordt geadviseerd om de Babywatcher te gebruiken tussen de 14 en 34 weken. In deze periode kunnen de mooiste foto’s en video’s worden gemaakt.

Na het lezen van de tips was ik klaar om te beginnen 😀 Althans, dat dacht ik … Ik moet namelijk eerlijk toegeven dat ik de eerste echo behoorlijk tegen vond vallen. Af en toe zag ik iets voorbij komen, maar ik had geen idee of het nu een voet of een hand was. Het is schijnbaar toch niet voor niets dat de verloskundigen wat langer moeten oefenen om perfecte echo’s te maken en precies te weten waar ze moeten kijken.

babywatcher-echo

Maar na wat vaker oefenen wist ik uiteindelijk wél waar ik moest kijken. Ik zag zelfs dat ze aan het oefenen was met slikken. Erg schattig om te zien hoe het mondje dan open en dicht gaat! Vervolgens kon ik haar lange benen volgen totdat ik de voetjes tegenkwam en ik kon ook het hartje zien kloppen.

De Babywatcher is niet alleen super leuk voor jezelf, maar ook voor bijvoorbeeld opa en oma. Zij zien de echo’s bij de verloskundige natuurlijk niet (of niet zo vaak) en kunnen nu ook al eens kijken naar hun kleinkind. En mijn nanny-kindjes vonden het ook heel bijzonder om te zien dat de baby gewoon beweegt in mijn buik en al zo goed is gegroeid. Leuk om ook hun op deze manier mee te laten leven met mijn zwangerschap.

babywatcher-nanny-kindjes

Na een week echoën, je krijgt 21 sessies (en 3 gratis oefen echo’s) van 12 minuten, was het weer tijd om de Babywatcher in te leveren. Dit gaat eenvoudig, want er zit een retourlabel bij de doos. Je kunt het pakket dan gewoon weer inleveren bij een afhaalpunt.

Al met al vond ik het super leuk om het apparaat een week in huis te hebben. Ja, je moet even oefenen met het maken van de echo en ook de kwaliteit van het beeld haalt het natuurlijk niet bij het beeld van de verloskundige. Maar het is wel heel erg leuk om alle bewegingen van je kindje te kunnen zien en om dit gewoon thuis te kunnen delen met anderen!

De Babywatcher bestel je gemakkelijk op mybabywatcher.com

6 thoughts on “Thuis echo’s maken met de Babywatcher

Geef een reactie