Blog-auw-kramp-nannyjenny

Auw! Kramp!

Al vroeg in mijn zwangerschap kreeg ik last van kramp in mijn kuiten. Tijdens het slapen nog wel. Super vervelend natuurlijk, maar ik had in de lijst met zwangerschapskwaaltjes al gezien dat dit voor kon komen. Het is typisch iets waar veel zwangere vrouwen last van kunnen krijgen.

Lig je net heerlijk te slapen, en die rust kan ik zeker nu goed gebruiken, schiet de kramp ineens in je kuiten. Op dat moment kan je alleen nog maar je tenen naar je toe trekken om zo je kuitspier te ontspannen. Dit werkt altijd eventjes, maar soms schiet het er daarna direct opnieuw in. Fijner zou het zijn om de kramp te kunnen voorkomen, dus daarom heb ik mijn Instagram-volgers om tips gevraagd.

Hieronder de vijf tips die ik heb gekregen.

Tip 1: Magnesium tekort aanvullen met olie, tabletjes of drankjes
Deze tip kreeg ik meerdere keren van mijn Instagram-volgers. Door je zwangerschap kan je magnesiumgehalte lager zijn omdat je dit natuurlijk moet delen met het wondertje in je buik. Om dit aan te vullen is er magnesiumolie, die kun je op je kuiten smeren voor het slapen gaan, en zijn er tabletjes en een drankje om in te nemen. Overleg dit wel eerst even met je verloskundige, zeker wanneer je al extra supplementen gebruikt.

Tip 2: Veel drinken
Goed drinken is natuurlijk altijd belangrijk. Je vochtgehalte moet goed op peil zijn. Je kent het waarschijnlijk wel van het sporten. Kramp kan komen door te weinig vocht, dus zorg dat je wat extra water drinkt.

Tip 3: Een warm bad voor het slapen
Lekker ontspannen kan nooit kwaad, vooral nu je lichaam al zo hard aan het werk is om ook voor je baby te zorgen. Door een warm bad te nemen ontspannen je spieren en kun je daarna relaxed genieten van je nachtrust.

Tip 4: Oefeningen om je kuitspieren los te houden
Zorg voor een goede balans tussen ‘genoeg bewegen’ maar ook weer niet ‘te veel bewegen’. Als je bijvoorbeeld de hele avond hebt gestaan, of overdag veel hebt gelopen, kan dit zorgen voor een grotere kans op krampverschijnselen. Toch is het wel weer goed om je spieren soepel te houden zodat je minder snel last krijgt van kramp. Probeer bijvoorbeeld de volgende oefeningen eens:
Draai een paar keer per dag rondjes met je voet om je kuitspieren soepel te houden.
Loop afwisselend op je tenen en daarna op je hakken korte stukjes heen en weer.

Tip 5: Lavendelolie
Onlangs heb ik kennisgemaakt met de etherische oliën van Young Living. Binnenkort ga ik een unboxing-blog maken over de starter kit die ik heb ontvangen, maar tot nu toe ben ik er erg enthousiast over. Smeer voor het slapen gaan je kuiten in met de lavendelolie (in combinatie met een draagolie voor ontspanning in je spieren) en geniet ook van de heerlijke geur van lavendel.

 

Ik hoop dat jullie iets hebben aan deze tips! Ik ga ze in ieder geval zelf uitproberen en hou jullie natuurlijk op de hoogte als ik nieuwe ervaringen heb. Of een wondermiddeltje dat werkt natuurlijk.

Mochten jullie zelf nog anderen tips hebben hoor ik ze graag.

Baby algemeen

Geef een reactie