Normaal ben ik al een grote fan van chocolade, maar tijdens m’n zwangerschap kan ik het al helemaal niet meer laten liggen : )
Om nou niet iedere keer ‘zomaar’ een reep chocolade naar binnen te werken, ben ik op zoek gegaan naar wat meer variatie. Het moest natuurlijk ook niet te moeilijk zijn, dus liefst een simpele snack. Ik vond al snel een recept voor een simpele snack en tot mijn grote geluk zat daar ook nog eens een ander favoriet product van mij in; pindakaas!
Wat heb je nodig om 6 van deze heerlijke snackjes te maken:
-100 gram pure chocolade (ik heb Tony’s Chocolonely gebruikt)
-2 eetlepels kokosolie
-2 eetlepels pindakaas (100% pindakaas van de AH is mijn favoriet, dus die heb ik ook hiervoor gebruikt)
-6 muffinvormpjes + muffinhouder zodat ze makkelijk blijven staan
Nu wil je natuurlijk ook precies weten hoe je deze snacks maakt, dus let op:
Stap 1:
Breek de chocolade in stukken en doe dit samen met de kokosolie in een warmtebestendig bakje. Verwarm deze obermarie of met de magnetron.
Stap 2:
Verdeel de helft over de vormpjes en zet deze daarna voor 5 à 10 minuten in de vriezer. Zorg dat je de chocolade die nog in het bakje zit warm houdt.
Stap 3:
Haal de vormpjes uit de vriezer en verdeel de twee eetlepels pindakaas over de vormpjes. Plaats het daarna weer 5 à 10 minuten terug in de vriezer.
Stap 4:
Haal de vormpjes opnieuw uit de vriezer en verdeel de chocolade die je nog over had over de vormpjes. Plaats alles nog één keer terug in de vriezer.
That’s it! Heb je zin om deze lekkernijen te proeven?
Haal ze ongeveer 10 minuten voor je ze wilt gaan proberen uit de vriezer en smullen maar : )
Oh jee……