Vilt-unicorn-diy

DIY – Vilt Unicorn

Maak zelf een Unicorn van vilt

Omdat ik helemaal gek ben op Unicorns, wilde ik voor ons meisje alvast een mooie Unicorn-hanger maken voor aan de boog van haar Stokke new born stoel. Wil jij dit ook? Ik zal je in dit blog uitleggen hoe ik dit heb gemaakt.

Allereerst. Wat heb je nodig om dit schattige hangertje te maken:

-Verschillende kleuren vilt (ik heb ze bij de Action gehaald, maar bij verschillende hobbywinkels is dit ook te verkrijgen)
-Patroon van een Unicorn (kun je natuurlijk zelf tekenen, maar het is ook online te vinden)
-Naald en draad
-Kopspelden
-Opvulmateriaal (bijvoorbeeld uit een oud kussen)
-Lijm
-Schaar

Oké, je hebt alle materialen verzameld. Nu gaan we aan de slag.

Stap 1
Zoek een Unicorn-patroon dat je wilt gaan gebruiken of teken dit zelf. Ik heb gekozen voor dit patroon. Er zijn genoeg patronen te vinden op internet, natuurlijk ook van andere vormen en figuren. Google maar eens op Felt pattern en doe wat inspiratie op!

Stap 2
Knip de vormen uit het papier en leg ze op het vilt. Zet ze vast met een kopspeld zodat je de vormen makkelijk uit het vilt kunt knippen.

Vilt-unicorn-diy-knippen

Stap 3
Lijm de haren op het koppelstuk en lijm deze vast aan de binnenkant van het hoofdje van de Unicorn. Lijm het staartje vast en naai (of lijm) het neusje erop.

Stap 4
Naai of teken een oogje op de Unicorn.

Stap 5
Maak het touwtje vast waar je de Unicorn mee wilt gaan ophangen aan de stoel.

Stap 6
Naai de lijfjes aan elkaar. Let op; vlak voordat je aan het einde bent doe je de vulling erin en daarna naai je het laatste stukje aan elkaar. Je kunt de Unicorn opvullen met lekker zacht spul uit een oud kussen bijvoorbeeld.

Stap 7
Plak de oren en de hoorn vast op de Unicorn. En eventueel nog een hartje!

Vilt-unicorn-diy-felt-af

Je Unicorn is nu helemaal klaar om te shinen! Heb je de smaak te pakken? Je kunt er natuurlijk ook meerdere maken, bijvoorbeeld voor een wagenspanner of babygym. Het is dan super leuk om dit af te wisselen met vilten wolkjes, hartjes of een stoere auto!

Vilt-unicorn-diy-felt-knutselen

Baby algemeen

2 thoughts on “DIY – Vilt Unicorn

  1. Die is cute zeg. Helaas denk ik voor mij niet te doen. Maar het vilt zal niet al te duur zijn bij de Action

Geef een reactie